Memoriál BMW M3 CUP Romana Polívky v Gran Turismo Sport je u konce

V letošním roce GT Race Simracing Comunity představila celkem 3 šampionáty zimní sezóny ve kterých se na start postavilo 100 jezdců z Českých, Slovenských, Nizozemských a Maďarských závodních klubů a komunit. Největší z nich Memoriál BMW M3 CUP Romana Polívky v kategorii Gr.3 je u konce.

Na start BMW M3 CUPU se postavilo 40 jezdců ve 3 výkonnostních kategoriích, které byly rozděleny do 3 skupin A, B a C. Šampionát se jel v týmech po dvou jezdcích a mohli jsme na trati vidět jezdce z České republiky, Slovenska, Maďarska a Nizozemí. Zahájení tohoto podniku odstartovala 10.11.2020 třídenní kvalifikace na Circuit de Spa-Francorchamps v Belgii formou časovky, která rozdělila jezdce a závodní týmy do 3 výkonnostních kategorií. První závod se startoval 24.listopadu ve Francii na Circuit de la Sarthe, který známe z populárních 24 hodinových závodů. Další závody pokračovaly na Australské Mount Panorama, Autodrómo de Interlagos v Brazílii, Circuit de Barcelona-Catalunya ve Španělsku, Německém Nürburgringu 24h, Rakouském Red Bull Ringu a na Anglickém Brands Hatch GP, který šampionát ukončil. Rošt na startu určovala v každém závodě 15 minutová kvalifikace po které následoval 60 minutový závod. Jelo se bez asistentů a spotřeba s opotřebením byly nastaveny na hodnotu 3/11, pneu bylo nastaveno na tvrdé závodní a tuning byl podle reálných regulí FIA kategorie GT3 zakázán.

Celkovým vítězem v jednotlivcích se stal Marek Chalupa/ KK Mareček z klubu KK Race, který se účastní ještě Mistrovství České republiky v GTS pořádaným Českým Autoklubem a těmito podniky se s Gran Turismo Sport Loučí a přechází na Assetto Corsa Competizione.

Ve dvojicích zvítězil tým Northerners Team v obsazení jezdců Milan Adámek/Vozembouch a Lukáš Uhlík/Uhlajs31.

Konečné tabulky hodnocení

BMW M3 CUP lobby A
Kategorie A
BMW M3 CUP lobby B
Kategorie B
BMW M3 CUP lobby C
Kategorie C

Komentované záznamy ze závodů najdete na našem YouTube kanále GT RACE SIMRACING TV

Klikni na obrázek pro vstup na GT Race Simracing TV

Gratulujeme všem vítězným týmům i jednotlivým jezdcům. Děkujeme všem z účastněným za skvělou podívanou a organizátorům za práci a pomoc bez které by se tento šampionát neobešel: Ladislav Benešovský, Ladislav Baborák, Robert Lapšanský, Ludvajs Brňák, Lucius Worenus, Petr Švestka, Pavel Bora, Andrej Mendel a další. Velký dík patří taky všem dárcům díky kterým se podařilo celí šampionát vyfinancovat a pořídit celkem 9 trofejí pro kategorii A a 18 medailí pro kategorii B a C.